Pentru ca este 1 Aprilie va propun un "tort" bulz.
Ingrediente:
Mamaliga facuta din 300-400 gr malai
2 carnati traditionali
2 oua
500 gr amestec de branza:
telemea
branza de vaci
branza veche de oai
smantana, pentru ornat
Se prepara un ceaun mic de mamaliga, nu foarte tare.
Mamaliga se fierbe doar 5 minute.
Se bat putin ouale si se amesteca impreuna cu cele 3 tipuri de branza.
Se taie carnatii felii si se prajesc putin. Eu ii pun in vas acoperit la
microunde cateva minute. Astfel iese multa grasime, pe care o scurg,
din ei. Atentie sa nu ii prajiti prea tare!
Se unge o craticioara cu ulei si apoi se adauga un strat de mamaliga, un
strat de amestec de branza cu oua, carnatii si inca un strat de
mamaliga si se baga la cuptor pentru 30-35 minute.
Dupa ce scoateti "tortul" din cuptor trebuie sa il lasati putin sa se racesca si apoi sa il rasturnati pe un platou.
Cand am preparat eu acest "tort", prin iarna, nu a mai fost timp de rasturnat si nici de ornat.
Se poate orna cu un strat de smantana slaba. Eu inlocuiesc smantana cu iaurt grecesc 10%. Mai sanatos si gustos!
Tip: In general cand faceti mamaliga, daca vreti sa nu se prinda de
ceaun, adaugati o lingura de ulei de masline. Sanatos si practic! Ideal
este sa faceti mamaliga intr-un vas acoperit cu ceramica.
Print Page
No comments:
Post a Comment