De ceva timp doream sa va povestesc despre coaja de lamaie/portocala rasa. Citricele de pe
piata romaneasca sunt tratate intens cu substante chimice pentru
conservare. Ele sunt culese cu multe luni in urma si apoi tratate. Din acest motiv, atunci cand radem pentru prajituri lamaie/portocala practic adaugam in prajitura noastra toate chimicalele din coaja respectiva. Din acest motiv este de preferat sa folosim citrice deshidratate si macinate
in tara lor de origine. Acestea nu sunt conservate, deci nici impregnate chimic. Am gasit "Coaja de lamaie macinata" si "Coaja de portocala macinata" la Magazinul de Mirodenii. In loc de o jumatate de lamaie/portocala rasa folosesc o lingurita rasa de coaja macinata. Astfel, cate o cutiuta de 50gr din cele doua mirodenii imi ajung cateva luni. Prajiturile au o aroma deosebita si aluatul capata culoarea galbena ca de sofran. Toate informatiile le puteti vedea pe etichete: denumire, gramaj si pret.
Print Page
No comments:
Post a Comment