Wednesday, May 9, 2012

Mini placinta cu branza si fulgi de porumb



Aceasta este o reteta rapida dar si foarte eficienta de placinta cu branza. Daca urmeaza sa aveti musafiri si trebuie sa pregatiti ceva simplu dar care sa si impresioneze faceti aceasta reteta. Aluatul folosit este un “Aluat de Placinta” cumparat de la magazin. Nu dureaza mult prepararea si puteti face 2 portii, adica 24-30 de placinte. Ceea ce spuneam: rapid si eficient. Fulgii de porumb au rolul de a lega compozitia si dau un gust special. In plus, adaugarea lor va scuteste de a folosi faina, gris sau amidon.



Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. La aceasta reteta nu este chiar obligatoriu dar este recomandabil.
Cana = aproximativ 240 ml

1 Aluat de Placinta congelat
1 cana (250 gr) branza de vaci
1 cana (250 gr) branza telemea putin sarata
1 cana (240 ml) fulgi de porumb
2/3 cana (200 gr) iaurt
3 oua

1.  Se dezgheata Aluatul de Placinta.
2.    Se preincalzeste cuptorul 10-15 min (180 grade C). Se unge o tava normala de cup cakes cu unt. Nu se folosesc forme de hartie de cup cakes.
3.    Se rade branza telemea.
4.    Se pun intr-un bol mare: branza de vaci, iaurtul si branza telemea rasa. Se amesteca.
5.    Se bat cele 3 oua 1-2 minute cu telul sau cu mixerul si apoi se adauga in compozitia din bol. La final se adauga fulgii de porumb.
6.    Se taie aluatul in 12 sau 18 dreptunghiuri. Se pune cate un dreptunghi in fiecare locas al tavii astfel incat sa formeze o cupa in care se pune compozitia. Compozitia nu trebuie sa depasesca nivelul tavii, pentru a evita revarsarea peste aluat in timpul coacerii.



7.    Se coace la foc mediu pana cand aluatul devine usor auriu.


8.  Dupa ce se scoate tava din cuptor se lasa sa se racesca 10 minute si apoi se scot placintelele pe un platou. Se pot servi calde sau reci.

Asta este tot. Sa aveti pofta!

PS: Daca nu vreti sa faceti decat 12 bucati si va mai ramane compozitie, o puteti folosi ca sa obtineti o gustare calda la microunde, asa cum am facut eu si voi prezenta in postarea urmatoare.
Print Page

No comments:

Post a Comment