Aceasta este o reteta rapida dar
si foarte eficienta de placinta cu branza. Daca urmeaza sa aveti musafiri si
trebuie sa pregatiti ceva simplu dar care sa si impresioneze faceti aceasta
reteta. Aluatul folosit este un “Aluat de Placinta” cumparat de la magazin. Nu
dureaza mult prepararea si puteti face 2 portii, adica 24-30 de placinte. Ceea
ce spuneam: rapid si eficient. Fulgii de porumb au rolul de a lega compozitia
si dau un gust special. In plus, adaugarea lor va scuteste de a folosi faina,
gris sau amidon.
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. La
aceasta reteta nu este chiar obligatoriu dar este recomandabil.
Cana = aproximativ 240 ml
1 Aluat de Placinta congelat
1 cana (250 gr) branza de vaci
1 cana (250 gr) branza telemea putin sarata
1 cana (240 ml) fulgi de porumb
2/3 cana (200 gr) iaurt
3 oua
1. Se
dezgheata Aluatul de Placinta.
2. Se
preincalzeste cuptorul 10-15 min (180 grade C). Se unge o tava normala de cup
cakes cu unt. Nu se folosesc forme de hartie de cup cakes.
3. Se rade
branza telemea.
4. Se pun
intr-un bol mare: branza de vaci, iaurtul si branza telemea rasa. Se amesteca.
5. Se bat
cele 3 oua 1-2 minute cu telul sau cu mixerul si apoi se adauga in compozitia
din bol. La final se adauga fulgii de porumb.
6. Se taie
aluatul in 12 sau 18 dreptunghiuri. Se pune cate un dreptunghi in fiecare locas
al tavii astfel incat sa formeze o cupa in care se pune compozitia. Compozitia nu
trebuie sa depasesca nivelul tavii, pentru a evita revarsarea peste aluat in
timpul coacerii.
7. Se coace
la foc mediu pana cand aluatul devine usor auriu.
8. Dupa ce se
scoate tava din cuptor se lasa sa se racesca 10 minute si apoi se scot
placintelele pe un platou. Se pot servi calde sau reci.
Asta este tot. Sa aveti pofta!
PS: Daca nu vreti sa faceti decat 12 bucati si va mai ramane
compozitie, o puteti folosi ca sa obtineti o gustare calda la microunde, asa
cum am facut eu si voi prezenta in postarea urmatoare.
Print Page
No comments:
Post a Comment