Dupa tarta cu crema de cacao am facut si placinta cu mere folosind aceeasi reteta de aluat. Mi-a placut aceasta reteta pentru ca umplutura se face cu bucati de mar si scortisoara. Practic rezulta ceva gen mere coapte in aluat de placinta. Deci, daca nu va fac bine merele crude si le duceti dorul, sunt sigura ca veti incerca aceasta reteta pentru ca iese foarte gustoasa si nici nu este foarte dulce. Am invatat sa impletesc aluatul (se pare ca mi-a iesit doar 90%).
Vreau sa impartasesc si cu voi o tehnica de a nu arde aluatul de la marginea placintei. Se face un tor de folie alimentara din aluminiu, ca in imaginile de mai jos, folosind amprenta vasului in care urmeaza sa coaceti. Folia se taie foarte usor daca puneti sub ea un prosop de bucatarie si marcati cu varful unui cutit, ca si cand ati folosi un creion. Apasati usor cutitul pentru ca ulterior sa se desfaca usor forma fara sa fie nevoie sa mai folositi foarfeca.
Cand bagati placinta la cuptor acoperiti vasul cu torul din folie pentru a proteja marginile placintei.
Dupa 30-35 de minute scoateti folia si bagati din nou placinta la cuptor pentru 10-15 minute.
Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar.Multumesc www.joyofbaking.com pentru reteta si o multime de sfaturi utile!
Print Page
No comments:
Post a Comment