Iar acum reteta:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura
camerei
Pentru
coca cu cacao:
1/2
cana margarina Rama (sau unt de bun calitate) (120 grame)
1 cana (200 grame) zahar tos
3 oua
1 lingurita de esenta de vanilie (sau 2 pliculete de zahar vanilat)
1 lingurita de coaja de portocala macinata (sau portocala rasa)
1/2 lingurita de coaja de lamaie macinata (sau lamaie rasa)
1 1/2 cani (200 grame) faina
1 1/2 lingurite praf de copt
1 cana (200 grame) zahar tos
3 oua
1 lingurita de esenta de vanilie (sau 2 pliculete de zahar vanilat)
1 lingurita de coaja de portocala macinata (sau portocala rasa)
1/2 lingurita de coaja de lamaie macinata (sau lamaie rasa)
1 1/2 cani (200 grame) faina
1 1/2 lingurite praf de copt
1/3 cana (30 grame) cacao
Un
varf de cutit de sare
1/4
cana (60 ml) lapte
Pentru cheesecake:
150 grame crema de branza
200 grame branza de vaci proaspata,
bine scursa
2 oua
1
lingurita de esenta de vanilie (sau 2 pliculete de zahar vanilat)
2
linguri rase de faina
1/3
cana (70 grame) zahar
Se pregateste mai intai aluatul
pentru cupcakes cu cacao:
Pregatiti tava de cupcakes asezand formele
de hartie si preincalziti cuptorul la foc mediu (appx 180 grade C). Reteta
este potrivita pentru 18 cupcakes. Pe langa tava de 12 bucati puteti pune si o tava de 6 bucati, sau puteti folosi 6 forme de ceramica asa cum am facut eu. Pentru formele de ceramica am folosit un gratar suplimentar in cuptor.
Intr-un castron cerneti faina, praful de
copt, cacaoa, sarea, coaja de portocala si cea de lamaie. Amestecati cu un tel.
Cu ajutorul unui mixer frecati 1-2 minute
untul si apoi adaugati zaharul in 2 reprize. Bateti inca 2 minute pana cand
amestecul devine pufos. Adaugati esenta de vanilie sau 2 pliculete de zahar
vanilat si mai amestecati timp de 1 minut. Apoi, adaugati ouale, unul cate unul
si amestecati pana se omogenizeaza.
Montati la mixer paletele spiralate si
apoi adaugati in amestecul de mai sus mix-ul cu faina in trei reprize alternand
cu laptele in doua reprize (faian-lapte-faina-lapte-faina). Amestecati usor, la
viteza mica, doar pana se omogenizeaza.
Umpleti formele tavii de cupcakes cu
ajutorul unei linguri sau a unei cupe de luat inghetata. Incarcati fiecare
forma doar pe jumatate.
Pentru chesecake:
Amestecati cu mixer-ul sau cu un blender
branza de vaci cu crema de branza. Adaugati zaharul, esenta de vanilie si apoi
cate un ou. La sfarsit adaugati faina si amestecati usor cu o lingura doar pana
la omogenizare.
Umpleti un pos cu crema de branza si apoi
inserati continutul in mijlocul fiecarui cupcake cu cacao.
Coaceti appx 25 min. Daca vi se pare ca
focul este prea puternic, dupa 10-15 min puteti micsora flacara.
No comments:
Post a Comment