Roscovul
este un arbore originar din zona
mediteraneana. Fructele roscovului sunt
niste pastai brun-roscate iar gustul lor este placut, aromat si dulceag, cu
mare importanta terapeutica si alimentara. Pudra de roscove
are gust asemanator cu cel al untului de cacao si al prafului de cafea. Din
acest motiv este un bun inlocuitor al pudrei de cacao si al ciocolatei.
Pulberea de roscove este un bun leac
impotriva toxinelor. Bogata in fibre, ajuta la reglarea tranzitului intestinal.
Combaterea colicilor este motivul pentru care marii producatori de lapte praf o
introduc in meniul bebelusilor. Are un bun efect nutritiv, mineralizat si
antitusiv si este recomandata si
impotriva osteoporozei. Deci sanatate curata! Pudra de roscove o puteti cumpara
de la magazinele cu produse naturiste.
O
curiozitate este faptul provenienta cuvantului „carat”, folosit pentru
cantarirea aurului, provine de la semintele de roscov, arbore denumit si Carob,
deoarece semintele roscovului au aceeasi greutate, indiferent de modalitatea de uscare si pastrare.
Voi posta reteta in curand. Deocamdata pozele:
Se coc prajiturelele.
Se scot dupa 5 minute din tava.
Cat timp sunt calde se insereaza gemul de capsuni cu ajutorul unui pos.
Apoi se ung cu inca putin gem.
La final se acopera cu frisca si se presara ornamente de zahar colorat.
No comments:
Post a Comment