Thursday, November 22, 2012

Cupcakes cu pudra de roscove si gem de capsuni - Cupcakes with carob powder and strawberry jam



Roscovul este un arbore originar din zona mediteraneana. Fructele roscovului sunt niste pastai brun-roscate iar gustul lor este placut, aromat si dulceag, cu mare importanta terapeutica si alimentara. Pudra de roscove are gust asemanator cu cel al untului de cacao si al prafului de cafea. Din acest motiv este un bun inlocuitor al pudrei de cacao si al ciocolatei.

Pulberea de roscove este un bun leac impotriva toxinelor. Bogata in fibre, ajuta la reglarea tranzitului intestinal. Combaterea colicilor este motivul pentru care marii producatori de lapte praf o introduc in meniul bebelusilor. Are un bun efect nutritiv, mineralizat si antitusiv si  este recomandata si impotriva osteoporozei. Deci sanatate curata! Pudra de roscove o puteti cumpara de la magazinele cu produse naturiste.

O curiozitate este faptul provenienta cuvantului „carat”, folosit pentru cantarirea aurului, provine de la semintele de roscov, arbore denumit si Carob, deoarece semintele roscovului au aceeasi greutate, indiferent de modalitatea de uscare si pastrare.


Voi posta reteta in curand. Deocamdata pozele:

 Se coc prajiturelele.
 Se scot dupa 5 minute din tava.
 Cat timp sunt calde se insereaza gemul de capsuni cu ajutorul unui pos.


Apoi se ung cu inca putin gem.

 La final se acopera cu frisca si se presara ornamente de zahar colorat.







Print Page

No comments:

Post a Comment