Reteta aceasta am facut-o special pentru ca se apropie Pastele.
Puteti face muffins cu fulgi de ciocolata si branza de vaci in tot timpul
anului. La decorare, de data aceasta, am folosit fulgi de nuca de cocos si
drajeuri in forma de ou.
Muffins cu fulgi de ciocolata si branza de vaci
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Cana = aproximativ 240 ml
1 1/4 cani (350 gr) branza de vaci proaspata
2 cani (260 gr) faina
2/3 cana fulgi de ciocolata (sau ciocolata rasa)
2/3 cana (135 gr) zahar normal
3/4 lingurita bicarbonat alimentar
1 lingura praf de
copt (un pliculet)
1/4 lingurita sare
2 oua
1/2 cana (120 ml) margarina putin topita si adusa la temp camerei
(se poate folosi si ulei in loc de margarina)
1 pliculet zahar vanilat
1/2 lamaie medie rasa si 1 lingura zeama
1. Muffins sunt un fel de painici dulci imbunatite cu diverse
ingrediente. Pentru muffins nu se foloseste mixerul. Coca trebuie amestecata
doar cat sa se incorporeze ingredientele. Daca amestecati excesiv aluatul nu va
mai avea consistenta corecta.
2. Se preincalzeste cuptorul 5-10 min (180 grade C). Se pun formele
de hartie ptr in tava de muffins (12-18
bucati).
3. Intr-un
castron mare se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul, bicarbonatul,
praful de copt, sarea, zaharul vanilat si fulgii de ciocolata.
4. Intr-un
alt castron se bat putin cu telul ouale intregi, si se adauga margarina topita
(de ex la microunde 20 sec). Se amesteca putin si apoi se adauga zeama de lamaie,
branza de vaci, in trei etape, si lamaia rasa.
5. Se adauga
ingredientele “umede” in bolul mare, peste cele uscate, si se amesteca usor
doar pana cand se incorporeaza.
6. Se pune
aluatul cu o lingura in cele 12 forme deja pregatite si se baga la cuptor la
foc mediu 20-25 min. Se incearca daca s-au copt intepandu-le cu o scobitoare
care trebuie sa iasa din aluat aproape curata.
7. Dupa ce
se scoate tava de la cuptor se lasa sa se racesca 10 min dupa care se scot muffins si se pun pe o alta tava. Hartia
se scoate doar dupa ce s-au racit complet.
8. Apoi se
pot unge cu un sirop de zahar, sau se poate presara peste ele zahar pudra, sau
se poate face o crema care se pune deasupra.
Crema de ciocolata alba si vanilie
Aceasta reteta este o combinatie de crema ganaj cu
mascarpone.
Se foloseste mixerul.
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
1/2 cana (120 gr) ciocolata alba rupta bucatele si 2 linguri
rase de unt pt topit
1/2 cutie (125gr) Mascarpone
1 cana (100 gr) zahar pudra dat prin sita (daca nu doriti sa
fie asa dulci mai reduceti cantitatea de zahar, 2/3 cana e suficient)
Esenta de vanilie
1. Se pun bucatile de ciocolata intr-un vas pe aburi si se
amesteca pana se topeste si se omogenizeaza. Cand ciocolata este aproape topita
se adauga si cele 2 linguri de unt. Amestecati in continuu pentru omogenizare.
Daca totusi se taie, crema nu e compromisa, dar nu va mai avea acelasi aspect. Se
da la racit. Trebuie sa se racesca la temperatura camerei.
2. Mascarpone se pune in bolul de la mixer. Se mixeaza 2-3
minute pana devine ca o crema.
3. Se adauga zaharul pudra dupa ce a fost dat prin sita, in 3
etape si se mixeaza 3 minute. Se adauga esenta de vanilie.
4. Se mixeaza 2 minute si apoi se adauga in 3 etape ciocolata
topita. Se mixeaza inca 2 minute.
5. Se pune bolul la frigider pentru 15-20 min. Apoi crema se foloseste la ornat.
Crema aceasta incorporeaza mai mult aer decat varianta cu
unt si este mai pufoasa.
Daca s-a intarit prea mult se mai mixeaza 2 minute ca sa se
inmoaie pentru a se folosi la ornat. Dupa ce puneti crema pe muffins presarati nuca de cocos si
figurine pentru decorare.
No comments:
Post a Comment