Thursday, April 12, 2012

Muffins cu fulgi de ciocolata si branza de vaci


Reteta aceasta am facut-o special pentru ca se apropie Pastele. Puteti face muffins cu fulgi de ciocolata si branza de vaci in tot timpul anului. La decorare, de data aceasta, am folosit fulgi de nuca de cocos si drajeuri in forma de ou.




Muffins cu fulgi de ciocolata si branza de vaci

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Cana = aproximativ 240 ml
1 1/4 cani (350 gr) branza de vaci proaspata
2 cani (260 gr) faina
2/3 cana fulgi de ciocolata (sau ciocolata rasa)
2/3 cana (135 gr) zahar normal
3/4 lingurita bicarbonat alimentar
1 lingura praf de copt (un pliculet)
1/4 lingurita sare
2 oua
1/2 cana (120 ml) margarina putin topita si adusa la temp camerei
(se poate folosi si ulei in loc de margarina)
1 pliculet zahar vanilat
1/2 lamaie medie rasa si 1 lingura zeama

1. Muffins sunt un fel de painici dulci imbunatite cu diverse ingrediente. Pentru muffins nu se foloseste mixerul. Coca trebuie amestecata doar cat sa se incorporeze ingredientele. Daca amestecati excesiv aluatul nu va mai avea consistenta corecta.
2. Se preincalzeste cuptorul 5-10 min (180 grade C). Se pun formele de hartie ptr  in tava de muffins (12-18 bucati).
3. Intr-un castron mare se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul, bicarbonatul, praful de copt, sarea, zaharul vanilat si fulgii de ciocolata.
4. Intr-un alt castron se bat putin cu telul ouale intregi, si se adauga margarina topita (de ex la microunde 20 sec). Se amesteca putin si apoi se adauga zeama de lamaie, branza de vaci, in trei etape, si lamaia rasa.
5. Se adauga ingredientele “umede” in bolul mare, peste cele uscate, si se amesteca usor doar pana cand se incorporeaza.
6. Se pune aluatul cu o lingura in cele 12 forme deja pregatite si se baga la cuptor la foc mediu 20-25 min. Se incearca daca s-au copt intepandu-le cu o scobitoare care trebuie sa iasa din aluat aproape curata.
7. Dupa ce se scoate tava de la cuptor se lasa sa se racesca 10 min dupa care se  scot muffins si se pun pe o alta tava. Hartia se scoate doar dupa ce s-au racit complet.
8. Apoi se pot unge cu un sirop de zahar, sau se poate presara peste ele zahar pudra, sau se poate face o crema care se pune deasupra.

Crema de ciocolata alba si vanilie

Aceasta reteta este o combinatie de crema ganaj cu mascarpone.
Se foloseste mixerul.

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

1/2 cana (120 gr) ciocolata alba rupta bucatele si 2 linguri rase de unt pt topit
1/2 cutie (125gr) Mascarpone
1 cana (100 gr) zahar pudra dat prin sita (daca nu doriti sa fie asa dulci mai reduceti cantitatea de zahar, 2/3 cana e suficient)
Esenta de vanilie

1. Se pun bucatile de ciocolata intr-un vas pe aburi si se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza. Cand ciocolata este aproape topita se adauga si cele 2 linguri de unt. Amestecati in continuu pentru omogenizare. Daca totusi se taie, crema nu e compromisa, dar nu va mai avea acelasi aspect. Se da la racit. Trebuie sa se racesca la temperatura camerei.
2. Mascarpone se pune in bolul de la mixer. Se mixeaza 2-3 minute pana devine ca o crema.
3. Se adauga zaharul pudra dupa ce a fost dat prin sita, in 3 etape si se mixeaza 3 minute. Se adauga esenta de vanilie.
4. Se mixeaza 2 minute si apoi se adauga in 3 etape ciocolata topita. Se mixeaza inca 2 minute.
5. Se pune bolul la frigider pentru 15-20 min. Apoi crema se foloseste la ornat.
Crema aceasta incorporeaza mai mult aer decat varianta cu unt si este mai pufoasa.
Daca s-a intarit prea mult se mai mixeaza 2 minute ca sa se inmoaie pentru a se folosi la ornat. Dupa ce puneti crema pe muffins presarati nuca de cocos si figurine pentru decorare.




Print Page

No comments:

Post a Comment