Cu aceasta reteta veti transforma si cea mai fada cafea intr-o delicatesa! Este incredibil ce gust deosebit capata cafeaua!
Amestecul de condimente il puteti cumpara de la un magazin de specialitate. Tot acolo puteti solicita macinarea ingredientelor, chiar in fata dumneavoastra. Amestecul obtinut il puteti pune intr-un borcanel de sticla. Se poate folosi si pentru vin fiert. Eu am luat condimentele de la Magazinul de Mirodenii si tot acolo mi le-au macinat. Nu sunt ieftine, pentru ca ei importa ceva de calitate si, de regula bio, dar merita pentru ca un amestec de cateva grame va poate ajunge pentru doua luni. Cantitatea folosita la o cafea este infima. Asa cum luam cateva fire de sare cu un varf de cutit, tot atatea mirodenii trebuie sa adaugam la o cafea pentru a obtine aroma de care va spuneam mai devreme.
Amestecul de condimente il puteti cumpara de la un magazin de specialitate. Tot acolo puteti solicita macinarea ingredientelor, chiar in fata dumneavoastra. Amestecul obtinut il puteti pune intr-un borcanel de sticla. Se poate folosi si pentru vin fiert. Eu am luat condimentele de la Magazinul de Mirodenii si tot acolo mi le-au macinat. Nu sunt ieftine, pentru ca ei importa ceva de calitate si, de regula bio, dar merita pentru ca un amestec de cateva grame va poate ajunge pentru doua luni. Cantitatea folosita la o cafea este infima. Asa cum luam cateva fire de sare cu un varf de cutit, tot atatea mirodenii trebuie sa adaugam la o cafea pentru a obtine aroma de care va spuneam mai devreme.
Ingrediente:
Cafea
Amestec de:
cardamom
ienibahar
cuisoare
scortisoara
in cantitati egale, macinate
Se fierbe apa si dupa cateva clocote, se opreste focul. Se adauga un varf de lingurita din amestecul de condimente si 2-3 lingurite de cafea, atat cat obisnuiti sa folositi dumneavoastra. Se acopera ibricul cu o farfurioara si se infuzeaza 5-10 minute.
Puteti renunta la scortisoara, daca nu o doriti asociata cu cafeaua. Dar la restul condimentelor, in nici un caz!
Print Page
No comments:
Post a Comment