Sunday, November 11, 2012

Black&White - Cocoa&Cheesecake Cupcakes

Niciodata cupcakes pe care le faceam nu erau suficiente. 12 bucati, pentru ca atatea cupe are tava, erau prea putine, asa ca a trebuit sa ma gandesc la o reteta imbogatita. Combinatia de cupcakes cu cacao si cheesecake mi s-a parut o solutie rezonabila. Deosebit de gustoase, ele nu mai au nevoie de frosting. Este foarte adevarat ca nu cresc spectaculos dar sunt atat de bune, incat nu asta conteaza. Cand le scoateti din cuptor arata super doar ca mai scad pe masura ce se racesc. Si .... , in loc de 12 bucati am obtinut 18! Hip! Hip! Ura!





Iar acum reteta:






 
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

Pentru coca cu cacao: 

1/2 cana margarina Rama (sau unt de bun calitate) (120 grame)
1 cana (200 grame) zahar tos
3 oua
1 lingurita de esenta de vanilie (sau 2 pliculete de zahar vanilat)
1 lingurita de coaja de portocala macinata (sau portocala rasa)
1/2 lingurita de coaja de lamaie macinata (sau lamaie rasa)
1 1/2 cani (200 grame) faina
1 1/2 lingurite praf de copt
1/3 cana (30 grame) cacao
Un varf de cutit de sare
1/4 cana (60 ml) lapte

Pentru cheesecake:

150 grame crema de branza
200 grame branza de vaci proaspata, bine scursa
2 oua 
1 lingurita de esenta de vanilie (sau 2 pliculete de zahar vanilat)
2 linguri rase de faina
1/3 cana (70 grame) zahar 

Se pregateste mai intai aluatul pentru cupcakes cu cacao:

Pregatiti tava de cupcakes asezand formele de hartie si preincalziti cuptorul la foc mediu (appx 180 grade C). Reteta este potrivita pentru 18 cupcakes. Pe langa tava de 12 bucati puteti pune si o tava de 6 bucati, sau puteti folosi 6 forme de ceramica asa cum am facut eu. Pentru formele de ceramica am folosit un gratar suplimentar in cuptor.

Intr-un castron cerneti faina, praful de copt, cacaoa, sarea, coaja de portocala si cea de lamaie. Amestecati cu un tel.

Cu ajutorul unui mixer frecati 1-2 minute untul si apoi adaugati zaharul in 2 reprize. Bateti inca 2 minute pana cand amestecul devine pufos. Adaugati esenta de vanilie sau 2 pliculete de zahar vanilat si mai amestecati timp de 1 minut. Apoi, adaugati ouale, unul cate unul si amestecati pana se omogenizeaza.

Montati la mixer paletele spiralate si apoi adaugati in amestecul de mai sus mix-ul cu faina in trei reprize alternand cu laptele in doua reprize (faian-lapte-faina-lapte-faina). Amestecati usor, la viteza mica, doar pana se omogenizeaza.

Umpleti formele tavii de cupcakes cu ajutorul unei linguri sau a unei cupe de luat inghetata. Incarcati fiecare forma doar pe jumatate.

 Pentru chesecake:

Amestecati cu mixer-ul sau cu un blender branza de vaci cu crema de branza. Adaugati zaharul, esenta de vanilie si apoi cate un ou. La sfarsit adaugati faina si amestecati usor cu o lingura doar pana la omogenizare.

Umpleti un pos cu crema de branza si apoi inserati continutul in mijlocul fiecarui cupcake cu cacao.

Coaceti appx 25 min. Daca vi se pare ca focul este prea puternic, dupa 10-15 min puteti micsora flacara.

Print Page

No comments:

Post a Comment