Thursday, February 14, 2013

Clatite si Pancakes de Sf. Valentin

Pentru ca nu puteam lasa asa o zi importanta sa treaca fara sa o punem cumva in evidenta, si pentru ca m-am intors cu forte proaspete din vacanta, astazi am pregatit clatite si cateva pancakes cu dragoste. Dedic aceste bunatati tuturor celor dragi! In plus vreau sa ii urez "La multi ani!" lui Vlady, a carui zi de nastere este chiar astazi, de Sfantul Valentin. Ce frumos este sa te nasti chiar de Ziua Indragostitilor! Asta da cadou de la Mami pentru Tati!

Aceste clatite se pot servi si de catre cei care sufera de diabet, daca folosim fructoza, in loc de zahar, si gem cu continut redus de zahar (Light). Totusi, mare atentie la cantitatea consumata deoarece clatitele mai au in compozitie alte ingrediente care contin carbohidrati.


Dar, sa trecem la treaba:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

500 ml lapte
150-250 ml apa minerala
300 gr faina
4 oua
2 linguri zahar (sau fructoza daca faceti reteta pentru cineva care are diabet)
2 linguri de ulei
1 lingura esenta de vanilie
1 lingurita rasa coaja de portocala macinata
1/2 lingurita rasa coaja de lamaie macinata
200-300 gr gem pentru umplut clatitele

Se bat cele 4 oua cu mixerul si se adauga un varf de cutit de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continure inca appx 2 minute, pana cand compozitia devine spumoasa. Se adauga mirodeniile si uleiul si apoi laptele alternativ cu faina (faina-lapte-faina-lapte-faina) si se mixeaza doar pana cand toate ingredientele sunt incorporate. La final se adauga 150 ml apa minerala. Compozitia rezultata trebuie sa fie de consistenta unui iaurt de baut.

Se incinge o tigaie cu putin ulei si se prajesc pe ambele parti clatitele. Pentru a turna compozitia se foloseste ca masura un polonic. In acest fel se obtin clatite de aceleasi dimensiuni. Se scurge uleiul din tigaie inainte de a turna fiecare portie de compozitie. Spre final se mai adauga putina apa minerala daca se observa ca a ramas compozitie prea groasa sau se foloseste o forma de pancakes pentru putina varietate.

Nu cred ca mai este necesar sa explic in continuare cum am ajuns la rezultatul final. Daca va aruncati o privire pe colajul de mai jos, sau daca veti urmari succesiunea pozelor, veti intelege exact care sunt etapele de parcurs. Suna ca o tema pentru acasa. Spor la treaba!






 




 Sa nu uitam si de clatite, caci de la ele pornisem treaba:




Print Page

No comments:

Post a Comment