Sunday, February 17, 2013

TRAIL MIX

Este foarte greu de tradus TRAIL MIX. Oricat as incerca, nu iese ceva similar. Nemtii ii spun "Studentenfutter", adica hrana pentru studenti (elevi). TRAIL MIX este un amestec de nuci, alune si alte oleaginoase, cu fructe deshidratate. Uneori contine si bucatele de ciocolata. Practic, este o gustare consistenta, energizanta, usor de depozitat, care nu trebuie tinuta la rece, deci se preteaza perfect pentru a fi consumata atunci cand plecam in drumetii sau intr-o calatorie mai lunga. Amestecul dulce cu sarat este foarte interesant si, chiar daca pare ciudat, foarte gustos. Se spune ca TRAIL MIX a fost inventat de catre doi surferi care si-au pregatit o gustare consistenta, amestecand mai multe tipuri de alune si stafide, pentru a capata mai multa energie cand mergeau la surf.

Atentie! Reteta cu continut ridicat de carbohidrati dar si de grasimi "bune". Intrebarea este: Ce ar fi mai sanatos ca desert: o felie de tort cu crema sau un pumn de TRAIL MIX? Voi ce credeti?



Timp de preparare: 15 min


Ingredientele pentru mix le puteti alege in functie de preferinte.

Eu am ales:

200 gr merisoare deshidratate
200 gr stafide
200 gr arahide
200 gr caju
200 gr migdale
100 gr alune de padure
100 gr goji
100 gr nuci
200 gr bomboane M&M
20 gr sare

Singurele care se prelucreaza, sunt stafidele. Se pun intr-un castron, se stropesc cu putina apa si se presara cu sare. Se amesteca putin si se lasa 10 min sa se sareze. Apoi se rastoarna pe un servet de hartie si se tamponeaza ca sa se absoarba apa de pe ele.

Apoi, toate ingredientele se amesteca intr-un bol.


 Se depoziteaza in recipiente care se inchid ermetic.
Se poate face doar jumatate din reteta daca vi se pare ca a rezultat o cantitate prea mare de mix, mai ales ca exista multe magazine de unde puteti cumpara ingrediente vrac, la suta de grame. In acelasi loc puteti gasi toate ingredientele, ceea ce este foarte comod. Oricum, nu va bazati ca va rezista prea mult, pentru ca s-ar putea sa va inselati.
In functie de preferinte puteti alege ingredientele
Nu cred ca exista reteta mai simpla decat aceasta!

Print Page

No comments:

Post a Comment